Archiefpagina

30 Jun 2021 - Nieuws

Social Media Day

Op ‘Social Media Day’ willen we onszelf eens voorstellen, de werkgroep achter de 'schermen'. We komen vanuit verschillende hoeken van het PCM, zowel de directe patiëntenzorg als de personeelszorg is vertegenwoordigd.

Sinds februari 2020 zijn we actief op Facebook, Instagram en LinkedIn. Meteen een erg pittig jaar om te starten maar we gingen de uitdaging aan.

Lees meer  
17 Jun 2021 - Nieuws

EK-burger

PCM supportert mee voor de rode duivels! We konden deze middag proeven van de heerlijke EK-burgers! Complimenten aan de chefs! 

16 Jun 2021 - Nieuws

Maand van de handhygiëne

Deze maand stellen we handhygiëne in de kijker. Dit jaar hebben we er voor gekozen om ons specifiek te richten naar onze patiënten.

Lees meer  
10 Jun 2021 - Nieuws

Opleiding Conflichthantering

Afgelopen dinsdag volgden onze leidinggevenden de opleiding conflicthantering. Tijdens deze opleiding kregen ze een kader en handvaten om verder mee aan de slag te gaan binnen hun team.

07 Jun 2021 - Nieuws

Grensloop Menen

Naar jaarlijkse gewoonte waren we vorige week actief in de Grensloop hier in Menen. Er werd dit jaar een coronaproof editie georganiseerd (‘trailrun’) over drie dagen. Men kon kiezen voor een parcours van 5, 10, 20 of 30 km in en rond de groene omgeving van Lauwe. 

Binnen PCM ging men de strijd aan om de trofee ‘sportiefste team van PCM’ in de wacht te slepen.

Lees meer  
05 Jun 2021 - Nieuws

Wereldmilieudag

Vandaag is het 'Wereldmilieudag'!

Ook wij willen ons steentje bijdragen om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Bij de bouw van de nieuwe keuken in 2011 werd er daarom gekozen voor een afvaltank. Deze tank verwerkt al het voedselafval tot biogas. Op deze maier dragen we bij tot duurzame, hernieuwbare energie.

03 Jun 2021 - Nieuws

World Bicycle Day

Vandaag is het 'World Bicycle Day' deze laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Deze morgen werd namelijk de nieuwe, ruime fietsenstalling in gebruik genomen. Met deze investering in extra infrastructuur hopen we de duurzame mobiliteit nog meer te stimuleren bij onze werknemers.

Lees meer  
02 Jun 2021 - Nieuws

Nieuwe aanwinst in het PCM

Dankzij het goede weer kon onze tuinman Kurt meteen de nieuwe aanwinst van het PCM testen. Het gaat om een spiksplinternieuwe professionele grasmaaier, type TORO 8000, met een maaibreedte van 122 cm.

Lees meer  
12 May 2021 - Nieuws

Dag van de Verpleegkunde

Op 12 mei was het de internationale Dag van de Verpleegkunde. Onze teams zetten zich dag en nacht in voor hun patiënten. Elk team koos een kernwoord waarmee ze hun sterkte willen omschrijven.

Bekijk ons filmpje.

Lees meer  
05 May 2021 - Nieuws

Rajae, verpleegkundige Cura op Focus-WTV

Rajae, verpleegkundige op de Cura, vertelt op Focus-WTV over haar job in het PCM en de keuze om te werken in de geestelijke gezondheidszorg.

Heb je de reportage gemist, dan kan je ze hier nog eens bekijken.

30 Apr 2021 - Nieuws

Kindvriendelijk ziekenhuis

Binnen ons ziekenhuis willen we aandacht besteden aan een kindvriendelijk onthaal, zodat het voor kinderen van opgenomen ouders aangenaam is om op bezoek te komen.

Om de speelhoekjes op de afdelingen op te frissen, vroegen we aan ons activiteitencentrum ContACT om enkele speelgoedkisten en banken op te fleuren. Erwin stak de handen uit de mouwen en toverde deze kist al om tot een kleurrijk resultaat!

Lees meer  
17 Mar 2021 - Nieuws

Ervaringswerker Eef: "Professioneel aan de slag met je eigen herstelervaring"

"Als ervaringswerker wil ik de mensenvooral hoop en perspectief bieden".

Vorig jaar maart 2020. Eef Verschaeve, 39 jaar, zoekt een nieuwe uitdaging. Ze wil in onze regio alservaringswerker aan de slag in de geestelijkegezondheidszorg en besluit spontaan te solliciterenin het PCM. Ze mag meteen op gesprek komen enhalverwege mei, in volle coronacrisis, betreedt ze hetPCM voor het eerst als personeelslid.

Lees meer  
26 Jan 2021 - Nieuws

Beat the virus

We willen allemaal snel ons ‘gewone leven’ terug opnemen. Vaccineren maakt dit mogelijk.

Enkele PCM-medewerkers en een patiënt roepen iedereen op om zich te laten vaccineren. Er zijn wel 1.000 redenen, er is maar 1 doel: BEAT THE VIRUS! Vaccineren is het beste plan. Een efficiënt alternatief is er niet, of zoals ze in het Engels zeggen: There Is No Alternative, kortweg TINA.

Bekijk zeker nog eens ons filmpje.

Lees meer  
11 Dec 2020 - Nieuws

Zeg het eens met muziek ...

Kijk en luister naar een samenwerking van Steffi en Saar, therapeuten in 'ons huis'.

Dit is hun 'muzikaal hart onder de riem' voor iedereen die er nood aan heeft. Voor patiënten, collega's, familieleden, bezoekers, kennissen, buren, onbekenden, ...

Lees meer  
09 Nov 2020 - Nieuws

Videobellen in de zorg - Tijdelijk fenomeen of 'here to stay'?

Corona gaf beeldbellen in de zorg een onverwacht elan. Maar het is veel meer dan louter een alternatieve manier voor zorgverleners om patiënten te 'zien' in tijden van lockdown. Beeldbellen maakt deel uit van de 'blended' hulpverlening.

Wat dit betekent en hoe we in het PCM en in de mobiele teams Impact en Amphora videobellen inpassen in de behandeling, lees je in ons artikel: 'Videobellen in de zorg, tijdelijk fenomeen of here to stay'. en bekijk hier onze instructievideo. 

Lees meer  
10 Oct 2020 - Nieuws

10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg

Zes moedige getuigenissen, zes authentieke verhalen, één boodschap: 'Psychologische hulp zoeken, is geen teken van zwakte. Het getuigt van moed en kracht.'

Lees hier alle artikels in de reeks '10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg'.

Lees meer  
23 Sep 2020 - Nieuws

Accent op Talent

De meeste medewerkers kennen hun directe collega’s redelijk goed. Je zit in hetzelfde team, je werkt op dezelfde dienst, je deelt een bureau … Tijdens de koffiepauze of lunch zijn de kinderen, de hobby’s of andere interesses dan wel vaker een gespreksonderwerp. Maar velen weten niet wat collega's van andere diensten doen in hun vrije tijd. Hoe goed kennen we elkaar nog? Wat weten de ‘anciens’ die al jarenlang lief en leed met elkaar delen, van de nieuwe medewerkers die ons ziekenhuis de laatste tijd hebben versterkt en vice versa?

Lees meer  
11 Sep 2020 - Nieuws

Dirk, vrijwilliger op de Kade

Dirk werkt als vrijwilliger op de Kade, de afdeling voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis en/of verslavingsproblematiek. In een openhartig interview vertelt hij over zijn activiteiten als vrijwilliger, zijn eigen opname en zijn 'drukke agenda'. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid weet hij iedereen te inspireren. 

Lees meer  
12 Aug 2020 - Nieuws

Jobstudent Maxime: Vlog

Maxime vertelt in zijn vlog hoe het is om hier als student te werken. Benieuwd naar zijn filmpje? Bekijk het dan snel!

Lees meer  
01 Jul 2020 - Nieuws

Dossier' Psychiatrie en mentaal welzijn in het nieuwe normaal'

Tijdens de eerste coronagolf interviewden we enkele experts, onze eigen hoofdarts dr. Renier en toenmalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block over de invloed van corona op de psychiatrie. U kunt de artikels hier nog eens nalezen. 

Lees meer  
06 Feb 2020 - Nieuws

Lancering Sociale Media

Vanaf februari 2020 kan iedereen op op Facebook, Instagram en LinkedIn het reilen en zeilen van het PCM volgen. De lancering ging gepaard met een event en een zelf gemaakt filmpje waarbij alle afdelingen en diensten de revue passeren.

Lees meer  
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×