Nieuws & vormingen

NIEUWS

05 Dec 2021 - Nieuws

Dag van de vrijwilliger

Team Kade bedankt vandaag graag hun vrijwilligers: Filip, Dirk en Jozef! Vooral in deze tijden, met kleine en grote uitdagingen, wensen we hen extra in de waarderende spotlights te zetten voor hun enthousiast en gedreven engagement. Filip en Dirk delen hun eigen herstelverhaal met patiënten en bezoekers. Dirk neemt tevens rondleidingen binnen het PCM op zich voor de nieuwe patiënten. Ook grote dank aan onze vrijwilliger Jozef, die met zijn expertise vanuit de AA van Menen, iedereen weet te inspireren en motiveren.

26 Nov 2021 - Nieuws

Nieuwe externe ombudspersoon in het PCM

Vandaag kwam Cindy De Wilde, de nieuwe externe ombudsvrouw, voor het eerst langs in het PCM. Vanaf nu zal ze elke vrijdag permanentie houden van 9u tot 12u.

Deze morgen kreeg ze een rondleiding op alle afdelingen van onze interne ombudsvrouw Heiderike Seynaeve en leerde ze al enkele patiënten kennen.

We wensen haar alvast veel succes toe!

Lees meer  
24 Nov 2021 - Nieuws

Griepvaccinatie

Jaarlijks bieden we in het PCM de kans aan onze medewerkers om hun griepvaccin te nemen.

Het interne topteam van verpleegkundigen is momenteel volop bezig met het toedienen van de vaccins.

19 Nov 2021 - Nieuws

Ouderenweek

Van 15 t.e.m. 21 november is het de 'Ouderenweek' met dit jaar als thema 'Kopzorgen verdienen zorg op elke leeftijd'. Met deze campagne wil men psychische problemen bij ouderen bespreekbaar maken.

Zorgdivisie 'Horizon' besteedde dan ook extra aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun ouderen. Hun kopzorgen werden letterlijk van zich afgeschreven en figuurlijk verbrand. De geslaagde week werd afgesloten met een gezellig wafelfestijn en heerlijke zelfgemaakte chocomelk.

18 Nov 2021 - Nieuws

Infosessie polikliniek Manu Keirse

Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking, was dinsdagavond te gast in het PCM om te spreken over elkaar helpen bij verlies en verdriet. 

Lees meer  
12 Nov 2021 - Nieuws

Vives: bezoek studenten Verpleegkunde Vives Roeselare

Dinsdag ll. kwamen de eerstejaarsstudenten van de opleiding Verpleegkunde Vives Roeselare langs in het PCM. Ze kwamen kennismaken met het vakgebied 'Psychiatrie'.

Lees meer  
03 Jun 2021 - Nieuws

Covid Corner

Door de corona-crisis werden er het voorbije jaar vele beperkingen opgelegd aan alle burgers. We willen vanuit het beleid transparant communiceren hierover en ijveren ervoor om steeds de laatste stand van zaken in onze 'Covid Corner' te publiceren.

20 Apr 2021 - Nieuws

Website in de kijker: www.onlinehulp-apps.be

PCM is al enkele jaren aan de slag rond het thema 'online hulp'. We zoeken naar kwaliteitsvolle websites en apps, die ondersteuning kunnen bieden aan zowel de patiënt als de hulpverlener.

Betrouwbare websites en apps vinden is echter niet altijd evident. Daarom zijn we blij met de komst van de website www.online-hulp-apps.be. Hier kan je gescreende apps en websites terugvinden voor welzijn en geestelijke gezondheid. Vijftig gescreende apps en websites zijn reeds beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig!

Neem zeker een kijkje op de website https://www.onlinehulp-apps.be/

Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief bewaren we een selectie van de meest interessante, merkwaardige of boeiende nieuwsitems van de voorbije periode. Leuke filmpjes of boeiende artikels kunt u daar zeker terugvinden. 

Indien u een artikel of nieuwsbericht niet terugvindt, kunt u altijd met ons contact opnemen.

Sociale media

Sociale media PCM

Sinds 2020 is het PCM ook aanwezig op sociale media. We zijn te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze video’s staan ook op ons Youtube-kanaal.

Via deze media willen we zowel patiënten, medewerkers en hun familie en vrienden, en het grote publiek een kleine inkijk geven in ‘het leven zoals het is’ in ons ziekenhuis.

Daarnaast delen we bepaalde informatie, verwijzen we naar interessante initiatieven op het vlak van geestelijke gezondheid, publiceren we nu en dan eigen interviews …

Het is niet de bedoeling dat er zware polemieken gevoerd worden.

We vragen aan de personen die reageren op onze berichten, om steeds de privacy van anderen te respecteren: geen namen, foto’s of informatie van/over derden (patiënten, medewerkers, artsen …) vermelden, niet verwijzen naar concrete casussen …

Er is ook geen ruimte voor discriminerende opmerkingen, pestgedrag of haatdragend taal.

Indien u vragen of klachten hebt over het ziekenhuis, kan u altijd rechtstreeks contact opnemen met het medisch secretariaat of de ombudsdienst. Er zal samen met u  naar een oplossing gezocht worden.

Eigen sociale media

In het kader van de privacy-wetgeving vragen we aan patiënten, bezoekers en medewerkers om ook op de eigen sociale media geen privé-informatie te delen van/over (mede)patiënten, personeel, artsen, etc. Dit gaat zowel over namen, foto’s als alle andere persoonsgebonden informatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in ons ziekenhuis.  Indien je meer wil weten over ons privacybeleid, klik hier.

 

VORMINGEN / INFOSESSIES / ACTIVITEITEN

Momenteel zijn geen vormingen - infosessies gepland.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×