Nieuws & vormingen

NIEUWS

19 May 2022 - Nieuws

Werelddag van de Huisarts

Op 19 mei wordt er wereldwijd extra aandacht besteed aan de huisartsen. Zij zijn een cruciale schakel in de gezondheidszorg. Ook voor ons ziekenhuis en de mobiele teams vormen ze vaak een belangrijke partner in de zorg voor de patiënt. We vroegen om een reactie bij een huisarts uit Menen.

17 May 2022 - Nieuws

Traktatie ijsjes

Naar aanleiding van het warme weer werden onze medewerkers vandaag getrakteerd op een ijsje. De verrassing werd door iedereen enorm gesmaakt!

Lees meer  
13 May 2022 - Nieuws

Van student naar collega

Ik ben Eva, derdejaarsstudent Ergotherapie uit Howest. Vandaag komt er een einde aan mijn 12 weken durende stage op zorgdivisie de Wierde. Ik werd doorheen deze periode opgevangen door een geweldig team en leerde het takenpakket en het belang van ergotherapie op de afdeling en binnen het PCM kennen. Ik ben verheugd om mijn traject te mogen verderzetten van student naar collega. Ik kan maandag aan de slag op zorgdivisie Kade!

Lees meer  
12 May 2022 - Nieuws

Internationale Dag van de Verpleegkundige

We willen vandaag onze verpleegkundigen nog eens extra bedanken voor hun inzet, de warme zorg die ze bieden aan onze patiënten en hun expertise. Enkelen onder hen vieren hun feestdag met het maken van tiktok-filmpjes, tussen de zorg door. Een leuke manier om even energie op te doen en er dan weer in te vliegen. Geniet van jullie dag!

Lees meer  
06 May 2022 - Nieuws

Accent op Talent: Caroline & Véronique

"Fotografie is een vorm van mindfulness"

In onze artikelenreeks 'Accent op Talent' zetten we telkens een medewerker in de kijker, niet omwille van de prestaties op de werkvloer, maar voor zijn/haar talenten of hobby’s. Caroline Hubaux, hoofd van de mobiele teams Impact en Amphora en Véronique Vanoosthuyze, inhoudelijk coördinator van Amphora delen eenzelfde passie, nl. fotografie.

Lees meer  
05 May 2022 - Nieuws

Internationale dag van de handhygiëne

De medewerkers van de werkgroep 'Ziekenhuishygiëne' gingen vandaag alle afdelingen langs om zowel patiënten als medewerkers extra te sensibiliseren en tips te geven rond handhygiëne. 

Lees meer  
03 May 2022 - Nieuws

Reakiro vanaf nu ook in West-Vlaanderen actief

Vanaf 3 mei 2022 kunnen mensen met een ernstige psychiatrische aandoening en die omwille van ondraaglijk psychisch lijden aan euthanasie denken, terecht in een nieuw antennepunt van Reakiro in Brugge. Reakiro werd in 2020 opgericht in Leuven.

Reakiro West-Vlaanderen vormt een samenwerking tussen alle psychiatrische ziekenhuizen van West-Vlaanderen, waaronder het Psychiatrisch Centrum Menen, en de vzw Zusters van de ‘Bermhertigheid Jesu’.

Lees meer  
28 Apr 2022 - Nieuws

Internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Vandaag is het de 'Internationale dag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk'. In het PCM wordt het thema veiligheid hoog in het vaandel gedragen, dit zowel voor de patiënt als voor de medewerker. Onze preventie-adviseur volgt het welzijn en de veiligheid nauwgezet op. Eén van de grootste risico’s binnen het ziekenhuis is brandgevaar. We voorzien regelmatig een heropfrissing van de brandprocedures en de technieken om een brand te bestrijden.

19 Apr 2022 - Nieuws

Ombudsdienst Geestelijke Gezondheidszorg in een nieuw jasje

Op 18 april was het de Internationale Dag van de Rechten van de Patiënt. De externe ombudsfunctie voor de geestelijke gezondheidszorg grijpt deze datum aan, om de ombudsfunctie in ons land een make-over te geven. Ze lanceert een nieuwe naam: Onafhankelijke Ombudsdienst Geestelijke Gezondheidszorg of OOGG, er is een nieuwe logo en ook de website zit in een nieuw fris jasje. Ze willen nog meer het bewustzijn rond patiëntenrechten ondersteunen en focussen op zichtbaarheid en toegankelijkheid.

Dit jaar bestaan de wet op de patiëntenrechten in België trouwens 20 jaar. Ook in het PCM zullen we nog in 2022 nog de nodige aandacht besteden aan de rechten van de patiënt. Wordt dus vervolgd …

Neem ondertussen zeker een kijkje op de website van de OOGG: https://oogg.be/

Lees meer  
04 Apr 2022 - Nieuws

Oproep Jobstudenten

Ben jij op zoek naar een vakantiejob voor de zomer van 2022 of ken je iemand die nog aan de slag wil in de zomermaanden? Neem dan een kijkje op de website en solliciteer:

https://www.pcmenen.be/jobs-stages/jobstudenten/

20 Apr 2021 - Nieuws

Website in de kijker: www.onlinehulp-apps.be

PCM is al enkele jaren aan de slag rond het thema 'online hulp'. We zoeken naar kwaliteitsvolle websites en apps, die ondersteuning kunnen bieden aan zowel de patiënt als de hulpverlener.

Betrouwbare websites en apps vinden is echter niet altijd evident. Daarom zijn we blij met de komst van de website www.online-hulp-apps.be. Hier kan je gescreende apps en websites terugvinden voor welzijn en geestelijke gezondheid. Vijftig gescreende apps en websites zijn reeds beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig!

Neem zeker een kijkje op de website https://www.onlinehulp-apps.be/

Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief bewaren we een selectie van de meest interessante, merkwaardige of boeiende nieuwsitems van de voorbije periode. Leuke filmpjes of boeiende artikels kunt u daar zeker terugvinden. 

Indien u een artikel of nieuwsbericht niet terugvindt, kunt u altijd met ons contact opnemen.

Sociale media

Sociale media PCM

Sinds 2020 is het PCM ook aanwezig op sociale media. We zijn te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze video’s staan ook op ons Youtube-kanaal.

Via deze media willen we zowel patiënten, medewerkers en hun familie en vrienden, en het grote publiek een kleine inkijk geven in ‘het leven zoals het is’ in ons ziekenhuis.

Daarnaast delen we bepaalde informatie, verwijzen we naar interessante initiatieven op het vlak van geestelijke gezondheid, publiceren we nu en dan eigen interviews …

Het is niet de bedoeling dat er zware polemieken gevoerd worden.

We vragen aan de personen die reageren op onze berichten, om steeds de privacy van anderen te respecteren: geen namen, foto’s of informatie van/over derden (patiënten, medewerkers, artsen …) vermelden, niet verwijzen naar concrete casussen …

Er is ook geen ruimte voor discriminerende opmerkingen, pestgedrag of haatdragend taal.

Indien u vragen of klachten hebt over het ziekenhuis, kan u altijd rechtstreeks contact opnemen met het medisch secretariaat of de ombudsdienst. Er zal samen met u  naar een oplossing gezocht worden.

Eigen sociale media

In het kader van de privacy-wetgeving vragen we aan patiënten, bezoekers en medewerkers om ook op de eigen sociale media geen privé-informatie te delen van/over (mede)patiënten, personeel, artsen, etc. Dit gaat zowel over namen, foto’s als alle andere persoonsgebonden informatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in ons ziekenhuis.  Indien je meer wil weten over ons privacybeleid, klik hier.

 

VORMINGEN / INFOSESSIES / ACTIVITEITEN

Momenteel zijn er geen nieuwe vormingen gepland.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×