Nieuws & vormingen

NIEUWS

28 Jul 2021 - Nieuws

Wereld Hepatitis Dag: verband tussen hepatitis en psychische aandoeningen?

Hepatitis B en hepatitis C zijn chronische ziektes die nog steeds vaak voorkomen en die we niet zomaar uit het oog mogen verliezen. Vandaag, op Wereld Hepatitis Dag, vragen we dan ook graag meer aandacht voor deze leverziektes. 

Hepatitis wordt hoofdzakelijk via bloed doorgegeven. Er wordt geopperd dat psychische aandoeningen onrechtstreeks een risicofactor zouden zijn om hepatitis op te lopen.

27 Jul 2021 - Nieuws

Bedrijvigheid in het PCM

Op de bouwwerven heerst er momenteel een ongekende rust. Tijdens het bouwverlof genieten de bouwvakkers van een welverdiende vakantie. Ook in het PCM is het kalm … nog eventjes, want er staan nog heel wat projecten op de planning. 

Lees meer  
23 Jul 2021 - Nieuws

Villa Via in de kijker

Villa Via is een woonproject van het PC Menen waar vier ex-patiënten met een psychotische kwetsbaarheid onder het statuut van nabehandeling gedurende een jaar een intensieve begeleiding krijgen van een team van zorgverleners.

Lees meer  
12 Jul 2021 - Nieuws

Getuigenis Louic

Louic Depaepe is zytholoog, hij heeft net een origineel kookboek geschreven, en heeft terug zin om van alles te ondernemen. 

Nog niet zo lang geleden was Louic een patiënt in onze dagkliniek de Pendel. Nu wil hij zijn verhaal delen, o.m. omdat hij wil blijven vechten tegen die verschrikkelijke ziekte die ‘depressie’ heet, en anderen wil aanmoedigen om ook de moed niet op te geven.

Lees meer  
06 Jul 2021 - Nieuws

Zomeractiviteiten Horizon

Bij afwezigheid van de zon hierbuiten, des te meer zonnetjes in huis! Zorgdivisie Horizon zorgt voor aangepaste activiteiten tijdens de vakantieperiode voor hun patiënten. Het normale dagschema maakt in de zomer even plaats voor extra leuke, lekkere, aangename momenten.

Lees meer  
03 Jun 2021 - Nieuws

Covid Corner

Door de corona-crisis werden er het voorbije jaar vele beperkingen opgelegd aan alle burgers. We willen vanuit het beleid transparant communiceren hierover en ijveren ervoor om steeds de laatste stand van zaken in onze 'Covid Corner' te publiceren.

20 Apr 2021 - Nieuws

Website in de kijker: www.onlinehulp-apps.be

PCM is al enkele jaren aan de slag rond het thema 'online hulp'. We zoeken naar kwaliteitsvolle websites en apps, die ondersteuning kunnen bieden aan zowel de patiënt als de hulpverlener.

Betrouwbare websites en apps vinden is echter niet altijd evident. Daarom zijn we blij met de komst van de website www.online-hulp-apps.be. Hier kan je gescreende apps en websites terugvinden voor welzijn en geestelijke gezondheid. Vijftig gescreende apps en websites zijn reeds beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig!

Neem zeker een kijkje op de website https://www.onlinehulp-apps.be/

Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief bewaren we een selectie van de meest interessante, merkwaardige of boeiende nieuwsitems van de voorbije periode. Leuke filmpjes of boeiende artikels kunt u daar zeker terugvinden. 

Indien u een artikel of nieuwsbericht niet terugvindt, kunt u altijd met ons contact opnemen.

Sociale media

Sociale media PCM

Sinds 2020 is het PCM ook aanwezig op sociale media. We zijn te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze video’s staan ook op ons Youtube-kanaal.

Via deze media willen we zowel patiënten, medewerkers en hun familie en vrienden, en het grote publiek een kleine inkijk geven in ‘het leven zoals het is’ in ons ziekenhuis.

Daarnaast delen we bepaalde informatie, verwijzen we naar interessante initiatieven op het vlak van geestelijke gezondheid, publiceren we nu en dan eigen interviews …

Het is niet de bedoeling dat er zware polemieken gevoerd worden.

We vragen aan de personen die reageren op onze berichten, om steeds de privacy van anderen te respecteren: geen namen, foto’s of informatie van/over derden (patiënten, medewerkers, artsen …) vermelden, niet verwijzen naar concrete casussen …

Er is ook geen ruimte voor discriminerende opmerkingen, pestgedrag of haatdragend taal.

Indien u vragen of klachten hebt over het ziekenhuis, kan u altijd rechtstreeks contact opnemen met het medisch secretariaat of de ombudsdienst. Er zal samen met u  naar een oplossing gezocht worden.

Eigen sociale media

In het kader van de privacy-wetgeving vragen we aan patiënten, bezoekers en medewerkers om ook op de eigen sociale media geen privé-informatie te delen van/over (mede)patiënten, personeel, artsen, etc. Dit gaat zowel over namen, foto’s als alle andere persoonsgebonden informatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in ons ziekenhuis.  Indien je meer wil weten over ons privacybeleid, klik hier.

 

VORMINGEN / INFOSESSIES / ACTIVITEITEN

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×