Nieuws & vormingen

NIEUWS

21 Sep 2021 - Nieuws

Doe mee aan de challenge #ikbennietverkeerd

Alweer een challenge op sociale media?! Inderdaad!!!

Je hoeft er geen pijn voor te lijden, je hoeft er geen bovenmenselijke inspanningen voor te doen en je hoeft je niet onsterfelijk belachelijk te maken voor de hele wereld.

Post op al je sociale media een foto van jezelf, alleen of met vrienden, familie, collega's, met jouw huisdier ... met één of meerdere kledingstukken omgekeerd (binnenstebuiten) aan en vermeld daarbij de hashtag #ikbennietverkeerd

Hoe ‘zot’ of liever ‘origineel’ de achtergrond, de pose of de gelaatsuitdrukking is, laten we aan jou over.

Daag al jouw contacten uit om hetzelfde te doen!

17 Sep 2021 - Nieuws

Spravato: Revolutionaire neusspray tegen depressie

Vanaf half september kan men in het Psychiatrisch Centrum Menen terecht voor een esketaminekuur met Spravato. Het middel heeft als doel de symptomen van een ernstige depressie te verminderen bij mensen die minstens twee andere antidepressiva gekregen hebben, zonder het gewenste effect te bereiken.

Lees meer  
02 Sep 2021 - Nieuws

SAVE THE DATE! Opendeurdag PCM op 10 oktober

Tijdens deze opendeurdag creëren we een beleving waarbij het patiëntenperspectief centraal staat. Zijn jullie benieuwd naar onze dagdagelijkse werking of naar een wandeling door ons domein? Kom dan zeker langs, we verwelkomen jullie graag. Er is zowel een aanbod voor kinderen als voor volwassenen.

Lees meer  
02 Sep 2021 - Nieuws

STIP: Start to run / Start to walk

Omnisport STIP organiseert opnieuw START TO RUN / START TO WALK! Vanaf 7 september t.e.m. 19 oktober 2021 kan je elke dinsdag meedoen vanaf 16u40 tot 17u45. Iedereen is welkom. We verzamelen aan het buitensportterrein van het PCM.

Meer informatie bij de psychomotorisch therapeuten van het PCM (T. 056 52 14 51 - vragen naar een PMT-medewerker).

25 Aug 2021 - Nieuws

Jobstudenten 2021

Deze zomer konden we opnieuw rekenen op de hulp van tal van jobstudenten!

We willen hen graag één voor één bedanken voor al hun inzet.

05 Aug 2021 - Nieuws

Agressiecoach, spilfiguur in een veranderend zorglandschap

Stafmedewerker Elly Vervaeke is vertrouwd met hoogoplopende spanning en agressie op de werkvloer. Ze stond tot voor kort aan het hoofd van de opname- en crisisafdeling Cura. Een tijdje geleden maakte ze de overstap naar de 'staf'. Onlangs volgde Elly een opleiding tot 'agressiecoach', niet om scheidsrechter te kunnen spelen bij conflicten, maar net om op een herstelgerichte manier te werk te gaan, en volop in te zetten op preventie van agressie en op het doordacht aanpakken van de situatie als er zich toch een incident voordoet. De patiënt en zijn familie worden daarbij als partner gezien. Eén van haar taken is nu het ondersteunen en coachen van de medewerkers in moeilijke situaties op het terrein. 

Lees meer  
23 Jul 2021 - Nieuws

Villa Via in de kijker

Villa Via is een woonproject van het PC Menen waar vier ex-patiënten met een psychotische kwetsbaarheid onder het statuut van nabehandeling gedurende een jaar een intensieve begeleiding krijgen van een team van zorgverleners.

Lees meer  
03 Jun 2021 - Nieuws

Covid Corner

Door de corona-crisis werden er het voorbije jaar vele beperkingen opgelegd aan alle burgers. We willen vanuit het beleid transparant communiceren hierover en ijveren ervoor om steeds de laatste stand van zaken in onze 'Covid Corner' te publiceren.

20 Apr 2021 - Nieuws

Website in de kijker: www.onlinehulp-apps.be

PCM is al enkele jaren aan de slag rond het thema 'online hulp'. We zoeken naar kwaliteitsvolle websites en apps, die ondersteuning kunnen bieden aan zowel de patiënt als de hulpverlener.

Betrouwbare websites en apps vinden is echter niet altijd evident. Daarom zijn we blij met de komst van de website www.online-hulp-apps.be. Hier kan je gescreende apps en websites terugvinden voor welzijn en geestelijke gezondheid. Vijftig gescreende apps en websites zijn reeds beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig!

Neem zeker een kijkje op de website https://www.onlinehulp-apps.be/

Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief bewaren we een selectie van de meest interessante, merkwaardige of boeiende nieuwsitems van de voorbije periode. Leuke filmpjes of boeiende artikels kunt u daar zeker terugvinden. 

Indien u een artikel of nieuwsbericht niet terugvindt, kunt u altijd met ons contact opnemen.

Sociale media

Sociale media PCM

Sinds 2020 is het PCM ook aanwezig op sociale media. We zijn te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze video’s staan ook op ons Youtube-kanaal.

Via deze media willen we zowel patiënten, medewerkers en hun familie en vrienden, en het grote publiek een kleine inkijk geven in ‘het leven zoals het is’ in ons ziekenhuis.

Daarnaast delen we bepaalde informatie, verwijzen we naar interessante initiatieven op het vlak van geestelijke gezondheid, publiceren we nu en dan eigen interviews …

Het is niet de bedoeling dat er zware polemieken gevoerd worden.

We vragen aan de personen die reageren op onze berichten, om steeds de privacy van anderen te respecteren: geen namen, foto’s of informatie van/over derden (patiënten, medewerkers, artsen …) vermelden, niet verwijzen naar concrete casussen …

Er is ook geen ruimte voor discriminerende opmerkingen, pestgedrag of haatdragend taal.

Indien u vragen of klachten hebt over het ziekenhuis, kan u altijd rechtstreeks contact opnemen met het medisch secretariaat of de ombudsdienst. Er zal samen met u  naar een oplossing gezocht worden.

Eigen sociale media

In het kader van de privacy-wetgeving vragen we aan patiënten, bezoekers en medewerkers om ook op de eigen sociale media geen privé-informatie te delen van/over (mede)patiënten, personeel, artsen, etc. Dit gaat zowel over namen, foto’s als alle andere persoonsgebonden informatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in ons ziekenhuis.  Indien je meer wil weten over ons privacybeleid, klik hier.

 

VORMINGEN / INFOSESSIES / ACTIVITEITEN

Momenteel ondervinden we soms technische problemen bij de inschrijvingen via de formulieren. We proberen snel de oorzaak te achterhalen. Indien u geen bevestiging krijgt van een succesvolle inschrijving, mag u zich ook inschrijven via mail naar info@pcmenen.be (met vermelding van naam, aantal personen, mailadres en/of telefoonnummer en naam van de vorming). We danken u voor uw begrip.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×