Nieuws & vormingen

Maak uw keuze door op de foto's te klikken.

NIEUWS

15 Sep 2023 - Nieuws

Symposium 4 oktober 2023

Met de Open Geestdagen wil Te Gek!? het belang van mentaal welbevinden onderstrepen en mensen laten kennismaken met de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens het symposium komen verschillende sprekers aan bod, met de klemtoon op de eerste lijn.

Serge Deboever, alg. directeur PC Menen, inleiding; Yves Wuyts, Zorgnet-Icuro: "Ik voel... dus ik ga naar... - mentale gezondheid in helikopterperspectief"; Ann Dewulf, lokale coördinator ELP vergezeld door Timen Devolder, WINGG: Eerstelijns psych. zorg; Caroline Hubeaux, coördinator mobiele teams Impact & Amphora: 10 jaar mobiele teams, een blik op verleden en toekomst; Getuigenis; Het geheel wordt gemodereerd door Dirk Vandenberghe, freelance journalist en podcastmaker.

Inschrijven is gratis via: http://www.ticketwinkel.be/Event/Details/symposium-open-geest-dagen-menen 

31 Aug 2023 - Nieuws

Open Geestdagen sleutelhangers

Tijdens de #opengeestdagen van Te Gek!? openen we niet alleen de deuren van de geestelijke gezondheidszorg, we willen ook het belang van praten over je eigen geestelijke gezondheid met naasten en/of professionals benadrukken.

Het taboe op geestelijke gezondheidszorg maakt het niet altijd gemakkelijk om te praten over hoe je je voelt, er is een krachtige sleutel nodig om de deur van je eigen hoofd te openen. 

Daarom lanceert Te Gek!? de Open Geest-sleutelhangers met daarop een ondersteunende boodschap van de vier Open Geest-ambassadeurs. Wil je graag één? De sleutelhangers zijn te koop voor slechts €2 aan het onthaal van het PCM.

03 Aug 2023 - Nieuws

Wil u graag weten wanneer onze cafetaria geopend is? U kan onze openigsuren terugvinden op de afbeelding hiernaast.

Lees meer  
05 Jun 2023 - Nieuws

Open Geestdagen! Save the date!

Op zaterdag 7 oktober nemen ook wij deel aan de #OpenGeestdagen. Samen met andere zorgverleners uit Menen zoals CGG Mandel-Leie, Beschut Wonen Eigen Woonst, Wijkgezondheidscentrum ELG de Piramide en het CAW, zetten we onze deuren voor jullie open. Via een wandeltraject zal je de verschillende diensten kunnen bezoeken en kan je ontdekken wat er binnen de geestelijke gezondheidszorg gebeurt. Kom kennis maken met onze ambulante diensten en piep achter de deuren van de mobiele teams, de polikliniek, de Klim (met o.m. de esketaminebehandelingen), daghospitaal de Pendel en het activiteitencentrum ContACT. De Open Geestdagen zijn een initiatief van Te Gek!? en Zorgnet-Icuro. Hou onze sociale mediakanalen in de gaten voor verdere info! 

22 Mar 2023 - Nieuws

Opstart en uitbreiding van de HIGH INTENSIVE CARE (HIC) crisisunit de CURA

Op 20 maart vond een grote reorganisatie van de residentiële zorg plaats in het psychiatrisch ziekenhuis die gepaard gaat met verhuizingen van patiënten op de afdelingen de Kade en de  Wierde.

Lees meer  
21 Feb 2023 - Nieuws

Koffiepad

Maak kennis met ons vrijetijdsproject Koffiepad! Heb jij nood aan wat hulp bij het invullen van je vrije tijd of zou je graag mensen leren kennen met gemeenschappelijke interesses rond vrije tijd en ontspanning? Kom dan eens langs bij Koffiepad, waar mensen die het psychisch wat moeilijker hebben (gehad) elkaar kunnen ontmoeten om samen met onze medewerkers de zoektocht naar een leuke vrijetijdsbesteding aan te vatten!

Lees meer  
02 Feb 2023 - Nieuws

Getuigenis ex-patiënte Pendel

Manon, 23 jaar, brengt vandaag haar verhaal. Niets doet vermoeden dat deze jonge, mooie vrouw al een stevige ‘mentale’ rugzak met zich meedraagt. Van maart tot en met augustus 2022 kwam ze 3,5 dagen per week naar de dagkliniek De Pendel. Haar mentale problemen zijn begonnen rond haar 14de: anorexia, angsten, paniekaanvallen, depressie … het ging met ups en downs, tot ze een jaar geleden terug aan de noodrem trok en professionele hulp zocht.

Lees meer  
06 Dec 2022 - Nieuws

Website / App in de kijker

Het PCM is al enkele jaren aan de slag met 'online hulp'. We zoeken naar kwaliteitsvolle websites en apps, die ondersteuning kunnen bieden aan zowel de patiënt als de hulpverlener.

Geregeld zetten we ook een website in de kijker. Tijdens therapiesessies  of individuele gesprekken gaan we dan eens dieper in op de inhoud van de website. Deze keer is de app 'Crisisbuddy' aan de beurt. Crisisbuddy is ontwikkeld voor jongeren, maar kan ook gebruikt worden door volwassenen. Deze app helpt in het leren omgaan met heftige emoties en gedachten in crisissituaties.

Lees meer  

Nieuwsarchief

In ons nieuwsarchief bewaren we een selectie van de meest interessante, merkwaardige of boeiende nieuwsitems van de voorbije periode. Leuke filmpjes of boeiende artikels kunt u daar zeker terugvinden. 

Indien u een artikel of nieuwsbericht niet terugvindt, kunt u altijd met ons contact opnemen.

Sociale media

Sociale media PCM

Sinds 2020 is het PCM ook aanwezig op sociale media. We zijn te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze video’s staan ook op ons Youtube-kanaal.

Via deze media willen we zowel patiënten, medewerkers en hun familie en vrienden, en het grote publiek een kleine inkijk geven in ‘het leven zoals het is’ in ons ziekenhuis.

Daarnaast delen we bepaalde informatie, verwijzen we naar interessante initiatieven op het vlak van geestelijke gezondheid, publiceren we nu en dan eigen interviews …

Het is niet de bedoeling dat er zware polemieken gevoerd worden.

We vragen aan de personen die reageren op onze berichten, om steeds de privacy van anderen te respecteren: geen namen, foto’s of informatie van/over derden (patiënten, medewerkers, artsen …) vermelden, niet verwijzen naar concrete casussen …

Er is ook geen ruimte voor discriminerende opmerkingen, pestgedrag of haatdragend taal.

Indien u vragen of klachten hebt over het ziekenhuis, kan u altijd rechtstreeks contact opnemen met het medisch secretariaat of de ombudsdienst. Er zal samen met u  naar een oplossing gezocht worden.

Eigen sociale media

In het kader van de privacy-wetgeving vragen we aan patiënten, bezoekers en medewerkers om ook op de eigen sociale media geen privé-informatie te delen van/over (mede)patiënten, personeel, artsen, etc. Dit gaat zowel over namen, foto’s als alle andere persoonsgebonden informatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in ons ziekenhuis.  Indien je meer wil weten over ons privacybeleid, klik hier.

 

VORMINGEN / INFOSESSIES / ACTIVITEITEN

Momenteel zijn er geen nieuwe vormingen gepland.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×