Professionals

Zorgaanbod

In het Psychiatrisch Centrum Menen zijn we gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met:

  • angst- en stemmingsstoornissen (Waag)
  • een verslavingsproblematiek (met uitzondering van primair druggebruik) (Kade)
  • persoonlijkheidsstoornissen (Kade)
  • een psychotische kwetsbaarheid (Vliet)
  • een niet aangeboren hersenletsel (NAH) (Wierde)

Meer specifiek hebben we ook een crisisafdeling  - Cura -  waar mensen in acute nood kunnen opgenomen worden met uiteenlopende psychische zorgnoden en een dag- en polikliniek - Pendel.

De mobiele teams Impact en Amphora staan in voor psychiatrische thuiszorg in de regio Menen, Wervik en Wevelgem (en hun deelgemeenten), dit voor alle doelgroepen vanaf 18 jaar.

Aanmelden van patiënten

Als zorgprofessional stelt u zich misschien de vraag of een opname in het PCM, ambulante begeleiding of misschien wel psychiatrische thuiszorg door onze mobiele teams Impact of Amphora de beste keuze zou kunnen zijn voor uw patiënt ?

Samenwerking

In het kader van zorgcontinuïteit vinden we het belangrijk dat er nauw kan samengewerkt worden met het professionele zorgnetwerk van onze patiënten.

Medische staf

De medische staf in het PCM bestaat uit 6 psychiaters. Indien u als zorgprofessional een ambulante afspraak wenst voor één van uw patiënten, kunt u contact opnemen met het medisch secretariaat op het nummer 056 52 14 52

Sociale dienst

De sociale dienst staat niet enkel ter beschikking van de patiënt en zijn familie. Tijdens of na ontslag uit het ziekenhuis zit het professionele netwerk van zorgverleners vaak nog met veel vragen. De thuisverpleging, poetshulp, het OCMW, de organisatie voor bijzondere jeugdzorg, medewerkers van Beschut Wonen of een woonzorgcentrum ...  Allemaal hebben ze hun specifieke vragen na opname van een cliënt/bewoner. 

Onze maatschappelijke medewerkers kijken, samen met onze patiënt, hoe voor alle vragen een antwoord kan gevonden worden. 

Vormingen

Op geregelde basis organiseren we in het PCM bijscholingen en studiedagen voor onze medewerkers, waar ook externe zorgprofessionals welkom zijn.

Sommige opleidingen komen in aanmerking voor accreditatie (voor de artsen).

Het volledig aanbod vindt u onder 'Nieuws & Vormingen'.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×