Coördinator Verpleegkundigen Ergotherapeuten Kinesitherapeut
Femke Vanooteghem Didier Deleersnijder Mieke Dobbels Lore Van Biervliet
    Annelies Remaut  
    Loes Tanghe  
    Josephine Van Zandycke (activiteitenbegeleider)  
    Fien Matton (activiteitenbegeleider)  
 056 21 01 63

ContACT

ContACT (Centrum voor ONTmoeting en ACTivering) is een laagdrempelig centrum voor en door mensen met een (langdurig) psychische kwetsbaarheid die op zoek zijn naar een dagaanbod en behoort tot het luik nazorg.

ContACT wil structuur en ondersteuning bieden bij het herstelproces van de cliënten.

Dit doen we door de focus te leggen op de kwaliteiten, de mogelijkheden en de interesses van de cliënten = krachtgericht.

Het team bestaat uit ergotherapeuten, een verpleegkundige en een kinesiste.

We vertrekken vanuit de vragen, noden en interesses. Enerzijds versterken en stimuleren we de zelfstandigheid en zoeken we samen naar een antwoord op de vraag, vanuit het persoonlijk plan van de cliënt. Cliënten worden uitgedaagd om zelf verantwoordelijkheid en initiatief te nemen.

Anderzijds voorzien we een aanbod voor wie de drempel naar de huidige maatschappelijke voorzieningen te groot is. Omdat we naast activering ook oog blijven hebben voor het luik ontmoeting zijn er zowel vrijblijvende activiteiten (ontmoeting/zonder druk, dwang) als activiteiten waar meer engagement voor nodig is. Hierbij werken we vooral presentiegericht om zo toch het herstelproces te realiseren.

Het aanbod is sterk afhankelijk van de interesses en de mogelijkheden van de cliënten. De activering gebeurt binnen een atelierwerking:

  • het kaarsenatelier: op bestelling voor geboortes, communies, huwelijken …
  • het houtatelier: restaureren en opfrissen van meubelen
  • het semi-industrieel atelier: K-Lumet, afhankelijk van opdrachten van externe bedrijven, mailings …
  • het creatief atelier: wenskaarten, pampertaarten, naaiwerkjes (enveloppes, bestekzakjes, mondmaskers ...), gepersonaliseerde geschenken …
  • huishoudelijke taken: dagelijks verse soep, kook- en bakactiviteiten, dagelijks onderhoud van de locatie, planten verzorgen
  • bewegings- en lichaamshygiëne
  • aanbod van kranten, ruimte voor het uitvoeren van individuele hobby’s, mogelijkheid tot computergebruik met internet

De aanmelding bij ContACT gebeurt steeds door een doorverwijzer (arts / instelling).

Het hoofdgebouw van ContACT met de kantoren, een aantal leef- en werkruimtes en het winkeltje waar leuke zelfgemaakte creaties (zoals kaarsen, wenskaarten, pampertaarten ..;) verkocht worden, bevinden zich in de Bruggestraat 63 in 8930 Menen. Het kaarsenatelier en het atelier van de houtbewerking bevinden zich op het einde van de Benediktinessenstraat, achter het PCM.

Kostprijs: € 1,- euro per dagdeel.

Folder

Producten kopen, bestellen, iets laten maken, uw meubeltjes restaureren, mailings of etikettering voorzien? Dat kan!

De producten (vooral geschenkartikelen zoals kaarsen, wenskaarten, originele bloempotjes, pampertaarten, sleutelhangers …) die vervaardigd worden binnen de ateliers, worden ook verkocht. Hiervoor kan je terecht in het winkeltje in de Bruggestraat 63 in Menen en dit elke weekdag tussen 9u en 16u behalve op woensdagnamiddag.

Daarnaast maken we ook producten op bestelling, bv. met een naam, datum, een eigen spreuk ... 

ContACT staat ook open voor allerlei werkjes zoals mailings, verpakkingen, etikettering, enz. Bovendien beschikken wij ook over een houtatelier. Hebt u thuis nog een meubel dat een opfrissingsbeurt kan gebruiken, informeer dan zeker eerst eens bij ons.

 056 21 01 63
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×