Primeur: eerste student geneeskunde in het PCM

Sinds begin deze week loopt een studente geneeskunde stage in ons ziekenhuis. ‘Niets speciaal’ denkt u misschien, ‘toekomstige artsen moeten nu eenmaal stage lopen’. Toch is dit voor ons ziekenhuis een primeur.

We krijgen jaarlijks honderden stagiairs over de vloer. Het zijn studenten verpleegkunde, studenten van de therapeutische disciplines, studenten maatschappelijk werk … maar in het PCM hebben we nog nooit studenten geneeskunde begeleid.

 

Britt Debaene mag de spits afbijten. Ze volgt de 2de master geneeskunde aan de universiteit van Gent. In de 6 jaar basisopleiding geneeskunde volgen de studenten 8 verplichte stages in verschillende disciplines, waaronder psychiatrie. Ze moeten ook nog 8 weken keuzestages afwerken. Later kunnen de basisartsen zich nog 5 of 6 jaar specialiseren (afhankelijk van de richting die ze kiezen) of kunnen ze kiezen voor de opleiding huisartsengeneeskunde.

Voor Britt is het haar eerste kennismaking met psychiatrie in de praktijk: "Het valt heel goed mee, ik mag meedraaien op de verschillende afdelingen. Ik vind het alvast erg boeiend".

Psychiater Dr. Sarah Crombez is haar stagementor: "De studenten lopen telkens 4 weken stage in ons ziekenhuis. We begeleiden dit jaar 8 studenten, allen vanuit de Universiteit Gent. Ik zorg ervoor dat ze een gevarieerd aanbod krijgen: ze komen in contact met patiënten met verschillende aandoeningen, ze kunnen verschillende therapieën meevolgen en krijgen een beeld van het beroep van psychiater. Ze mogen ook zelf gesprekken voeren met patiënten, het is dus meer dan enkel observeren."

Britt vindt het nog veel te vroeg om te zeggen of ze zich later wil specialiseren als psychiater, maar we wensen haar alvast een leerrijke en leuke stage toe!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×