Ken jij de buddywerking al?

"Samen toffe activiteiten doen in een ongedwongen, ontspannen sfeer” zo vat Nele de ‘buddywerking’ samen in één zin. Nele is iets meer dan een jaar ‘buddy’ van Jef.

'Buddywerking Vlaanderen’ bestaat in zijn huidige vorm 10 jaar, maar is nog redelijk onbekend bij het merendeel van de bevolking.

Personen met een psychische kwetsbaarheid kunnen terecht in 1 van de 13 regio’s onder de vleugels van 'Buddywerking Vlaanderen'. Daar worden ze in contact gebracht met een ‘buddy’, waarmee ze op regelmatige basis samen leuke dingen kunnen doen om zo uit hun sociaal isolement te geraken.

In Menen (werkingsgebied Menen, Wevelgem, Wervik) wordt de regionale buddywerking geleid door een medewerker van ons activiteitencentrum ContAct. Erika Everaert heeft sinds kort de fakkel overgenomen van Femke Vanooteghem.

Vorige week interviewden we Nele, Jef en Erika. Het werd een warm gesprek, waarbij er duidelijk te zien was dat Nele en Jef een tof duo vormen. Ze vullen elkaar aan, maar delen ook veel interesses. Wat vooral opviel, was de ongedwongen sfeer, de bijzondere vriendschapsband en hun gevoel voor humor.

Klik op onderstaand document om het volledige artikel te downloaden als een pdf-bestand. U kunt ook op de respectievelijke foto's klikken om deze te vergroten en zo pagina per pagina in uw browser te bekijken. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×