Lichttherapie

U hebt het waarschijnlijk ook al opgemerkt? De donkere wintermaanden staan terug voor de deur. In de winter voelen we ons sneller moe, minder energiek en somberder. Er is een gebrek aan natuurlijk daglicht en hierdoor raakt ons lichaam en biologische klok ontregeld. Velen onder ons ervaren hierdoor een winterdip

Een tip om met deze donkere periode om te gaan, is om voldoende te blijven buiten komen. Probeer dagelijks een frisse neus te halen, dit kan helpen zorgen voor meer energie.

Mensen die hier extra gevoelig aan zijn, kunnen depressieve klachten ontwikkelen.

Binnen de polikliniek bieden we daarom ook lichttherapie aan. We beschikken over zowel een lichtbril als een lichtbak. Beiden geven een licht af dat qua golflengte lijkt op krachtig natuurlijk daglicht. Deze boost van daglicht zorgt voor meer energie, een betere stemming en een meer gebalanceerde biologische klok. De lichttherapie wordt altijd ’s morgens toegepast en start met een halfuur, later kan dit opgebouwd worden naar 45 minuten. De polikliniek biedt 10 sessies lichttherapie aan.

Meer info rond lichttherapie kan verkregen worden via de psychiaters of bij hoofdverpleegkundige Tine Verhelst op 056/52 14 79.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×