Bezoek Sint-Aloysiuscollege Menen

Vandaag mochten we in het PCM vier groepen leerlingen 3de middelbaar ontvangen van het Sint-Aloysiuscollege in Menen. In het kader van hun bezinningsdag/groeidag wilden ze graag kennis maken met plaatsen waar mensen met een zorgvraag geholpen worden.

In de beperkte tijd die er ter beschikking was, gaven we een woordje uitleg over psychische kwetsbaarheid en psychische aandoeningen en over de werking van ons ziekenhuis.

We hopen dat de leerlingen vooral de boodschap onthouden dat iedereen in zijn leven wel eens te maken kan krijgen met een psychische ziekte en dat het geen teken van zwakte is. Het is OK om hulp te vragen, zelfs al denk je op dat moment dat niemand je zal kunnen helpen.

Na het bezoek kregen we een mooie reactie van de verantwoordelijke leerkracht: 

"Ik heb het erg gewaardeerd wat jullie hebben gedaan! Ik wil jullie bedanken voor al jullie inzet vooraf en ook voor de duidelijke uitleg die we hebben gekregen over de werking van PCM. We kwamen op plaatsen die niet zomaar toegankelijk zijn voor iedereen. Heel vaak was het ook een eye-opener. We hebben duidelijk gezien hoe de werken van barmhartigheid in Menen uitgevoerd worden door mensen die zich heel graag inzetten voor een betere samenleving. We kijken uit naar volgend jaar en hopen terug een beroep te mogen doen op jullie organisatie."

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×