Nieuwe externe ombudspersoon in het PCM

Vandaag kwam Cindy De Wilde, de nieuwe externe ombudsvrouw, voor het eerst langs in het PCM. Vanaf nu zal ze elke vrijdag (behalve op feestdagen) permanentie houden van 9u tot 12u. Patiënten kunnen haar gedurende de week ook telefonisch of per mail contacteren.

Cindy werkt sinds kort voor het Vlaams Overlegplatform Geestelijke Gezondheid en is ombudspersoon voor een 6-tal psychiatrische ziekenhuizen in West- en Oost-Vlaanderen.

Ze werkte vroeger bij 'Kom op tegen Kanker'. "Ik stond mee in voor de kinderwerking en de kankerlijn. Luisteren, mensen informeren, doorverwijzen, verder helpen ... Dit zal ook in deze job van pas komen", aldus Cindy. "Ik hoop van betekenis te kunnen zijn voor zowel patiënten als de hulpverleners. De wet op de patiëntenrechten is mijn rode draad. Ik vind het belangrijk om onpartijdig en objectief te zijn voor alle partijen."

Deze morgen kreeg ze een rondleiding op alle afdelingen van onze interne ombudsvrouw Heiderike Seynaeve en leerde ze al enkele patiënten kennen.

We wensen haar alvast veel succes toe!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×