Reakiro vanaf nu ook in West-Vlaanderen actief

Vanaf 3 mei 2022 kunnen mensen met een ernstige psychiatrische aandoening en die omwille van ondraaglijk psychisch lijden aan euthanasie denken, terecht in een nieuw antennepunt van Reakiro in Brugge. Reakiro werd in 2020 opgericht in Leuven.

Reakiro West-Vlaanderen vormt een samenwerking tussen alle psychiatrische ziekenhuizen van West-Vlaanderen, waaronder het Psychiatrisch Centrum Menen. De werking in West-Vlaanderen wordt tevens ondersteund door de vzw Zusters van de ‘Bermhertigheid Jesu’.

'Je mag hier binnenlopen voor een babbel, met eventuele vragen, instappen in individuele of groepsbegeleiding, of gewoon even komen zonder dat er gepraat hoeft te worden. Het allerbelangrijkste is dat jij je thuis voelt en een plek hebt waar je op adem kunt komen, waar je iets van rust kunt vinden naast al de rest erbuiten, en waar je jezelf mag zijn', aldus Reakiro. Zowel patiënten als hun naasten zijn er welkom.

Reakiro speelt bewust zelf geen rol in het officiële evaluatietraject m.b.t. een euthanasie-aanvraag. Ze willen hun 'gasten' de mogelijkheid bieden om hun levensvragen en gevoelens te bespreken en hen te 'empoweren' om vrij en zelfstandig te kunnen kiezen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×