Nieuwe inkom & onthaalruimte Polikliniek PCM

Vandaag knipte de voorzitter van de vzw CIGB, Peter Depoot, in aanwezigheid van onze artsen, directie, architect Johan Ketele, en enkele medewerkers van het medisch secretariaat en de technische dienst, plechtig het lintje door in de gloednieuwe onthaalruimte van de Polikliniek in de Bruggestraat nr. 61.

Meer dan 30 jaar geleden werd het pand gehuurd om er de burelen van Eigen Woonst in te vestigen, nu is het een moderne onthaalruimte voor de polikliniek met veel ruimte en licht. 

Het pand werd twee jaar geleden aangekocht door de vzw CIGB, omdat het PCM te kampen had met plaatsgebrek. Het aantal psychiaters werd recent uitgebreid en de medewerkers van het medisch secretariaat zaten in een veel te kleine werkruimte ‘op elkaar gepakt’.

Het huis werd eind jaren ’80 gehuurd en in gebruik genomen door Beschut Wonen ‘Eigen Woonst’. Eerst waren de burelen er gevestigd, nadien kwam er op het gelijkvloers de ontmoetingsruimte ‘De Spiegel’; achteraan en op de verdiepingen waren er woningen voorzien voor de cliënten van Eigen Woonst.

Rond 2010 werd nr. 61 en het aanpalend huis, nr. 63, ingenomen door het Activiteitencentrum ContACT. In nr. 61 was het kaarsen- en houtatelier gevestigd. Het medisch secretariaat en de artsen namen hun intrek in nr. 59 in 2012.

De ateliers van ContACT verhuisden in 2019 dan weer naar de vernieuwde loods in de Benedictinessenstraat, waardoor het compleet verouderde pand leeg kwam te staan. Door het nijpend plaatsgebrek in nr. 59 en het feit dat nr. 61 perfect kon verbonden worden met de bestaande polikliniek werd beslist om het huis aan te kopen begin 2020.

Architect Johan Ketele werd aangetrokken om een gigantische metamorfose te bewerkstelligen. Samen met Judith Noyez, hoofd facilitaire diensten, en Didier Debackere, hoofd technische dienst PCM, coördineerde hij de werken in een moeilijke (corona)periode.

Onze medewerkers van de technische dienst werkten nauw samen met de diverse externe aannemers. Ze hebben van nr. 61 een pareltje gemaakt dat mag gezien worden. Ook de gevel van nr. 63 (ContAct) kreeg een facelift.

Ambulante patiënten die op consultatie komen bij één van onze psychiaters, patiënten die naar een activiteit van de polikliniek komen en residentiële patiënten van dr. Renier zullen via deze nieuwe, moderne onthaalruimte het PCM binnen komen.

Aan de grote open balie wordt iedereen verwelkomd door een medewerker van het medisch secretariaat. Achteraan kunnen de collega’s in alle rust werken in een nieuw, groter bureel met uitzicht op de binnentuin.

De open indeling, de vele glaspartijen en de aangepaste verlichting geven een gevoel van ruimte en rust.

Bekijk het filmpje voor de evolutie van de werken, een impressie van de nieuwe ruimte en de plechtige opening.

 

Bekijk hier het Filmpje van de nieuwe polikliniek

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×