Zelfverdedigingstechnieken in het PCM

In het ziekenhuis zetten we heel sterk in op preventie van agressie. Er wordt veel aandacht, begeleiding en training aan besteed.

Jammer genoeg is het voorkomen van agressie niet altijd mogelijk en werd er besloten om dit jaar ook extra in te zetten op zelfverdediging, want ook de veiligheid van de werknemers is grote prioriteit voor het PCM.

Steven Swaenepoel kwam in het PCM een doorgedreven training geven volgens het principe van ‘train the trainer’. Dit houdt in dat een groepje medewerkers de technieken aanleerden, en zij op hun beurt de andere medewerkers zullen opleiden.

Steven biedt met zijn bedrijf ‘Swaenepoel Self-Protection’ opleidingen op maat voor verschillende doelgroepen zoals zorgverleners, scholen, bedrijven … Hij heeft aandacht voor zowel mentale als fysieke weerbaarheid.

Heel wat zelfverdedigingstechnieken kwamen aan bod binnen het kader van wettelijke zelfverdediging en dit samen met het didactisch luik.

Het waren vier intensieve namiddagen, maar de scholing werd duidelijk gesmaakt. Er werd heel wat beeldmateriaal verzameld en gebundeld zodat we altijd kunnen terugvallen op volwaardige en kwalitatieve informatie.

www.superswan.be

Klik op onderstaande foto's om ze te vergroten. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×