Accent op Talent

In onze reeks 'Accent op Talent' achterhalen we wat de bijzondere hobby's of activiteiten zijn van onze medewerkers, naast hun job in het PCM.

Onze tuinman Kurt zien we soms onverwacht naar buiten spurten, maar waarom is dat ... ?

IS ER EEN MOOIER TALENT DAN JE INZETTEN VOOR ANDEREN?

Al meer dan 24 jaar is onze tuinman Kurt vrijwilliger bij het brandweerkorps van Geluwe/Menen en ambulancier.

Dat enkele van zijn familieleden gelijkaardige vrijwilligerstaken opnemen, heeft ervoor gezorgd dat Kurt zich al op jonge leeftijd aansloot bij het Jeugd Rode Kruis, waar zijn interesse voor deze taken verder aangewakkerd werd.

"Als brandweerman/ ambulancier kan ik echt het verschil maken voor personen in moeilijkheden. Waar een ander bij een incident soms panikeert of blokkeert, grijpen wij zo snel mogelijk in om adequate hulp te bieden. De dankbaarheid achteraf, de vriendengroep binnen het team en de uitdaging om telkens in een spannende, onverwachte situatie terecht te komen, motiveren me om dit vrijwilligerswerk verder te zetten. Om dit echter op lange termijn vol te houden, is het nodig om te kunnen relativeren en de incidenten rationeel te benaderen, eerder dan emotioneel", aldus Kurt.

Doorheen de jaren heeft Kurt veel opleiding gehad en ook nu nog vraagt dit een continue investering in de nodige vorming.

Kurt is trots dat hij deze kennis kan doorgeven binnen het ziekenhuis en waar nodig mee helpt sensibiliseren m.b.t. brandpreventie. Hij is dankbaar dat de werkgever zich flexibel opstelt bij een oproep tot interventie.

Wij, van onze kant, kunnen alleen maar toejuichen dat er binnen onze PCM-familie iemand vol enthousiasme dit engagement op zich neemt!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×