20 oktober: ‘Internationale dag van de kok’ & ‘Youca-action-day’

Vandaag willen we zowel onze koks als onze Youca-student in de spotlight zetten. Onze koks bereiden samen met het hele keukenteam dagelijks honderden kwaliteitsvolle maaltijden voor onze patiënten, medewerkers en voor het woonzorgcentrum Huize Ter Walle. We willen hen bedanken voor hun inzet.

Zij kregen vandaag hulp van Tiany die, in het kader van Youca, een dagje kwam meedraaien in het PCM. Meer dan 14.000 leerlingen engageerden zich om voor één dag te gaan werken, en schenken hun loon vervolgens aan projecten tvv jongeren in Oeganda, Burkina Faso, Ecuador en België.

Tiany gaat naar de Rhizo Lifestyleschool in Kortrijk (5de jaar Schoonheidsverzorging). Ze werkt al een tijdje als jobstudent in een restaurant dus de keuken was geen onbekend terrein. In de namiddag mocht ze in het magazijn meehelpen, waar Kevin en Patrick haar wegwijs maakten in een ander aspect van het reilen en zeilen achter de schermen van ons psychiatrisch ziekenhuis.

Tiany: “Ik besefte niet dat er zoveel mensen nodig zijn om een ziekenhuis draaiende te houden. Je denkt altijd eerst aan dokters en verpleegkundigen. Ik vond het boeiend en leuk om hier vandaag te komen werken.”

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×