Stagiair PMT in PCM

Op vrijdag 11 maart hebben we afscheid genomen van stagiair Hannes Herrebout. Hannes is één van de honderden studenten die hier jaarlijks stage lopen, maar wat hem uniek maakt is ‘zijn vakgebied’. Hannes volgt nu zijn tweede master kinesitherapie en is bijgevolg afgestudeerd in juni.

Studenten kinesitherapie kunnen kiezen uit verschillende afstudeerrichtingen. Zo is bv. sportkinesitherapie en manuele therapie heel populair. Maar Hannes koos voor de richting Geestelijke Gezondheidszorg, een afstudeerrichting die minder succes kent, maar die juist heel boeiend en afwisselend is. Dat wist Hannes ons ook te vertellen.

Tijdens zijn stage kon hij proeven van diverse types therapie. Hij mocht meedraaien met alle afdelingen en dus maakte hij kennis met verschillende psychiatrische problematieken.

PMT of psychomotorische therapie bij iemand met depressie, is helemaal anders dan bij patiënten die kampen met een psychose of NAH (niet aangeboren hersenletsel), bijvoorbeeld. De doelstellingen zijn anders, de therapieën zijn anders … Er zijn ook grote verschillen tussen de fysieke toestand van patiënten. Je krijgt hier ook te maken met mensen van alle leeftijden. Daarom moet je heel flexibel en creatief zijn. Ik heb echt bewust gekozen voor de Geestelijke Gezondheidszorg met de bedoeling psychomotorisch therapeut te worden in een psychiatrisch ziekenhuis, het liefst in West-Vlaanderen. Ik vind het gewoon een heel boeiend vakgebied, met heel veel afwisseling.

Ik volg mijn master in Leuven en ben de enige West-Vlaming van in afstudeerrichting. We zijn in totaal met een 15-tal dit jaar denk ik, van de toch wel meer dan 250 kinesisten die afstuderen. Menen stond boven het lijstje met mijn mogelijke stageplaatsen. Ik heb niet getwijfeld en ik heb er ook geen spijt van. Ik ben hier heel goed opgevangen. De PMT’ers zijn toffe, dynamische collega’s. Ik mocht ook meteen zelf initiatieven nemen en zelfstandig sessies geven aan de patiënten. Ik ben heel tevreden over de stage. In de vakantie zullen jullie mij in ieder geval al terug zien, want dan vervang ik één van de PMT’ers. Wie weet wat er nog uit de bus komt …”, aldus Hannes.

We wensen hem in ieder geval veel succes met zijn verdere carrière.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×