Gedichtenweek 2022

In ons psychiatrisch centrum kent iedereen ‘de mannen van T.O.’, onze technische dienst. Ze snellen ter hulp bij technische problemen, en nemen als ervaren vakmannen ook grotere taken op zich bv. bij verbouwingen en renovaties in het PCM.

De sympathieke Steven Benoit heeft echter nog een talent waarbij zijn gereedschap zijn bevlogen pen is. Steven schrijft namelijk gedichten. Vandaag is het Gedichtendag en start de Poëzieweek 2022 en het is onze mening dat hij een plaats in de spotlights verdient.

Steven zelf blijft bescheiden, maar geeft toe dat gedichten schrijven een grote passie is. “Het is geen klassieke poëzie, ik noem het zelf eerder ‘cursiefjes zonder humor’. De gebeurtenissen in mijn eigen leven, wat me overkomt, wat ik observeer, wat er rondom mij gebeurt … vormen de inspiratie voor mijn ‘schrijfsels’. Ik ben beginnen schrijven, ik denk zo’n 25 jaar geleden, na het overlijden van mijn vader. Ondertussen heb ik al meer dan duizend gedichten geschreven. Ik zet ze soms op mijn eigen facebookpagina, maar ook op websites zoals ‘webtales’ en ‘gedichten-freaks’, al dan niet onder mijn eigen naam of een pseudoniem.”

Enkele van zijn gedichten kan je hieronder nalezen (klik op de afbeeldingen om ze te vergroten).
 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×