Anders leren omgaan met piekeren

In het voorjaar organiseerden we een infosessie van de polikliniek én een afzonderlijke training in het 'leren omgaan met piekeren'. De infoavond en de cursus stonden open voor iedereen.

Op 22 maart kwam een 25-tal geïnteresseerden langs op de éénmalige infosessie van de Polikliniek ‘Loslaten en piekeren’ in het PCM.

Eind maart ging dan de cursus ‘Anders leren omgaan met piekeren’ van start. Gedurende acht sessies gingen klinisch psychologe en cognitief gedragstherapeute Nathalie Boddez en de deelnemers in groep aan de slag om terug meer controle te krijgen over piekergedachten. Ze trachten eerst beter te begrijpen hoe piekeren ontstaat en in stand wordt gehouden. Vanuit dit inzicht werden verschillende oefeningen aangereikt om het piekeren in frequentie en intensiteit te laten afnemen. Zo kwamen de deelnemers tot het gevoel van meer controle te hebben over hun gedachten. Ze vonden het heel inspirerend om hun ervaringen met de oefeningen in de groep te kunnen bespreken.

Hou trouwens goed onze sociale media en website in de gaten want binnenkort maken we bekend welke infosessies de Polikliniek in het najaar zal organiseren.

Met de gewaardeerde steun van Janssen Cilag en Lundbeck om deze avonden en cursus mede mogelijk te maken.’

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×