Afscheid van een icoon

Voor de tweede keer in éénzelfde week publiceren we een dubbelinterview. Maar daar hebben we een goede reden voor. Vandaag nemen we in het PCM afscheid van een icoon. Er werden deze week al heel wat traantjes weggepinkt.

Ann Prevost, een vaste waarde binnen het ziekenhuis, hangt haar spreekwoordelijk 'verpleegsterskapje over de haag'. Haar frisse en stralende verschijning laat niet vermoeden dat deze fantastische dame morgen aan haar pensioen begint.

Haar hele loopbaan heeft Ann gewerkt in het Psychiatrisch Centrum Onze-Lieve-Vrouw van Vrede in Menen. Ze kwam in dienst in 1979, toen er hier nog 'nonnekes' het beleid bepaalden. Nu verlaat ze haar laatste 'post', deze van organisatorisch coördinator (hoofdverpleegkundige) van de Waag.

Haar opvolgster, Evelyn Blanchard, is de laatste weken klaargestoomd om de overgang vlekkeloos te laten verlopen.

Tijdens een dubbelinterview vertellen de twee dames open en onbevangen over hun ervaringen en gevoelens. Het interview verliep met een lach en een traan. Ann laat niet enkel een job achter zich, ze laat een deel van zichzelf achter, collega's die door de jaren heen vrienden zijn geworden en een plaats waar zoveel herinneringen aan vast hangen ...

Klik op onderstaand document om het volledige artikel te downloaden als een pdf-bestand. U kunt ook op de respectievelijke foto's klikken om deze te vergroten en zo pagina per pagina in uw browser te bekijken. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×