5-jarig conclaaf

Op dinsdag 8 maart hielden de directie, artsen en kaderleden van het PCM hun 5-jaarlijkse ‘conclaaf’ in de Kasteelhoeve in Rekkem, een verborgen pareltje dicht bij ‘huis’. Er werd geen nieuwe paus gekozen, zoals het woord ‘conclaaf’ zou kunnen doen vermoeden, maar er werd wel intens gebrainstormd over de toekomst van ons ziekenhuis.

In kleine groepjes werd er aan de hand van het kwaliteitsmodel EFQM (of Kwadrant) analyses gemaakt over de sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen (de zgn. SWOT-analyses).

We keken waar we nu staan, waar we binnen 5 jaar willen staan, en wat we op alle vlakken moeten/kunnen doen om onze doelstellingen te realiseren.

Hierbij werd geen enkel taboe uit de weg gegaan. Iedereen mocht zijn mening geven over het beleid, de processen, het aanbod, de verzorging, de infrastructuur … We discussieerden ook over de evoluties in de maatschappij, de veranderingen in het GGZ-landschap (geestelijke gezondheidszorg) en wat er eventueel nog op ons afkomt m.b.t. de organisatie van de zorg op politiek vlak, en de mogelijke gevolgen hiervan voor de zorg van mensen met psychische problemen.

De dag werd afgerond met een samenvatting van de prioriteiten die in de verschillende groepjes naar voor zijn gekomen. De directie wacht nu de moeilijke taak om alle ideeën te bundelen en er actieplannen aan te verbinden.

’s Avonds was er nog een gezellige drink en een lekkere maaltijd. Ex-PCM-medewerker Peter Cruycke en zijn echtgenote Emmy, uitbaters van de Kasteelhoeve, zorgden voor een topontvangst in hun gerenoveerde, rustieke hoeve.

Het bleek een ideale locatie voor vergaderingen en seminaries, omdat de verschillende gezellige zalen voldoende plaats bieden voor allerlei business-formules. Maar in de Kasteelhoeve kan je ook gewoon lekker gaan eten of een streekbiertje gaan drinken. Proficiat aan ‘onze’ Peter en zijn Emmy.

Dank aan de deelnemende artsen, bestuurders en kaderleden voor hun inzet.

Scroll zijwaarts en klik op de foto's hieronder voor enkele sfeerbeelden.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×